woensdag 12 september 2012

naailes 2: een eerste patroon overtekenen - de handtas

Actie !


Patroon

Vandaag mochten we het patroon uittekenen en uitknippen voor ons eerste werkstuk, de handtas.
Het ging eigenlijk wel vlotjes om dat over te tekenen.  De lesgeefster had het patroon al op karton uitgetekend en uitgeknipt, dus dat maakt het wel makkelijker dan als je zo al die rood en blauw gekleurde stippel- of punt- of streeplijntjes moet onderscheiden in een patronenboekje.
Hier het resultaat: De lesgeefster C. had vorige week gevraagd om wat restjes stof mee te brengen.  We moesten vandaag 3 lapjes tekenen en knippen van ongeveer 16 cm op 50 cm.  Dan moesten we ze strijken en dubbelvouwen en nog eens strijken.  

Volgende week gaan we erop leren stikken, dan zal ze ons tonen hoe we een naaimachine moeten bedraden.

Volgende week moeten we ook onze stof meebrengen voor onze tas. Dus gaan we dan ook al ons patroon nodig hebben en de stof verknippen.


Oh en ik kocht ook het boekje dat ze aanraadden in de les:

In de les kunnen we het kopen aan 10 euro, in de handel blijkbaar voor 12.95 http://www.cosmox.be/boeken/mini-handboek-naaitechnieken-alison-smith-9789023013266
Het lijkt me allemaal uitvoerig omschreven, dus ik heb er goeie hoop in !

  

2 opmerkingen:

  1. Hoi,
    Op de site drops.nl staan erg veel gratis patronen. Daar vind je een hoop babydekentjes en ook het gewicht van het garen. Zo kun je uitrekenen hoeveel je nodig hebt voor een babydekentje. Succes!, groetjes, Claire

    BeantwoordenVerwijderen